Γύρη

Η γύρη είναι προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες για τη διατροφή τους από διάφορα λουλούδια. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για τη διατροφή μας. Όταν χρησιμοποιείται πριν και κατά τη διάρκεια των περιόδων που εμφανίζονται οι αλλεργίες επιδρά θετικά στη μη εμφάνιση της αλλεργικής αντίδρασης σε αλλεργικά άτομα. Μερικά μεμονωμένα άτομα έχουν δείξει αλλεργική αντίδραση στη γύρη και στα μελισσοκομικά προϊόντα γενικότερα. Συμβουλεύονται να αρχίσουν με προσοχή την πρόσληψη μικρών ποσοτήτων, τη διατήρηση της οριακής ποσότητας πρόσληψης για 2 εβδομάδες και κατόπιν την αύξηση αυτής της ποσότητας έως της κανονικής δόσης. Η γύρη που συλλέγουν οι μέλισσες είναι η εντομόφιλη και όχι η ανεμόφιλη στην οποία οφείλονται οι αλλεργίες.

• Η γύρη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρουτίνη γνωστή ως βιταμίνη R (60 mg/100 gr γύρης) ουσία, η οποία αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων, προφυλάσσοντας τον οργανισμό από εγκεφαλικές αιμορραγίες.

• Η γύρη βοηθά στη διανοητική λειτουργία και έχει διουρητική δράση.

• Η γύρη βοηθά στη βελτίωση της όρεξης γι' αυτό συνίσταται ιδιαίτερα στα εξής: Αδυναμία και γενική εξασθένιση του οργανισμού, Απώλεια βάρους, Εντερικές ανωμαλίες, Απώλεια μνήμης, Κακό μεταβολισμό.

• Η γύρη βοηθά στη βελτίωση της κατάστασης ατόμων που έχουν ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις και βοηθά ώστε να αποκτήσουν βαθμιαία αντίσταση (ανοσοποίηση).

• Η γύρη βοηθά στη θεραπευτική αγωγή κατά της φλεγμονής του προστάτη.

 • Είναι πλούσια σε κυστίνη, ένα αμινοξύ που επηρεάζει θετικά την τριχοφυία και το χρώμα των μαλλιών.

• Η γύρη μετριάζει και περιορίζει σημαντικά τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης.

 • Δίνει ευεξία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει τη σεξουαλική κατάσταση.

 • Περιέχει βιολογικά ενεργές ουσίες που επηρεάζουν θετικά την όρεξη, την απόθεση λίπους στον οργανισμό, τη λειτουργία των ωοθηκών και του θυροειδούς αδένα και γενικά προάγει την καλή φυσική κατάσταση του σώματος.

Η γύρη χρησιμοποιείται ακόμη σαν απολυμαντικό, σαν φυσικό τονωτικό του ύπνου, σε αναπνευστικά προβλήματα, σε πεπτικές διαταραχές, σε προβλήματα λαιμού και για μυϊκή ενδυνάμωση.

Η γύρη περιέχει γοναδοτρόπες ορμόνες, που είναι οι βιολογικά δραστικές ουσίες που δρουν απευθείας στους γενετικούς αδένες τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας. Η σπερματογένεση στον άνδρα και η φυσιολογική εξέλιξη των ωοθυλακίων στη γυναίκα καθορίζονται σημαντικά από την παρουσία των ορμονών αυτών.

Η γύρη βελτιώνει την κατάσταση ατόμων που έχουν ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις και τους βοηθά ώστε να αποκτήσουν βαθμιαία αντίσταση (ανοσοποίηση)

Έχει ευεργετική επίδραση στον προστάτη και βελτιώνει την θεραπευτική αγωγή στην προστατίτιδα (φλεγμονή του προστάτη).

 Η γύρη είναι πλούσια σε κιστίνη, ένα αμινοξύ που επηρεάζει θετικά την τριχοφυΐα και το χρώμα των μαλλιών.

Η γύρη μετριάζει και περιορίζει σημαντικά τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης .

Η γύρη δίνει ευεξία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει την σεξουαλική κατάσταση Περιέχει βιολογικά ενεργές ουσίες που επηρεάζουν θετικά τον μεταβολισμό του νερού, ελέγχουν την όρεξη, την απόθεση λίπους στον οργανισμό, την λειτουργία των ωοθηκών και του θυροειδούς αδένα, και γενικά προάγει την καλή φυσική κατάσταση του σώματος. Οι υγιέστεροι και περισσότερο μακρόβιοι άνθρωποι του κόσμου είναι οι κάτοικοι των Ιμαλάϊων, του Καυκάσου στη Ρωσία και του βουνού Βικαμπόμπα στο Εκουαντόρ. Οι περισσότεροι από αυτούς χρησιμοποιούν τη γύρη στο καθημερινό τους διαιτολόγιο

Πόση γύρη πρέπει να τρώμε την μέρα

35 γραμμάρια γύρης (μια κουταλιά της σούπας) την ημέρα, καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες μας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Η κατανάλωση γύρης πρέπει να ξεκινήσει με μικρή ποσότητα μέχρι να συνηθίσει το στομάχι. Προτείνεται μια κουταλιά του γλυκού καθημερινά για μια περίπου εβδομάδα και σταδιακή αύξηση σε μια κουταλιά της σούπας. Η κατανάλωση γύρης θα πρέπει να συνεχισθεί χωρίς διακοπή για 4-6 μήνες ανάλογα με τις ανάγκες και την αντίδραση κάθε ατόμου ξεχωριστά. Η γύρη καταναλώνεται αυτούσια ως έχει, σε διάλυση με κάποιο χυμό ή σε μίγμα με μέλι.

Σύνδεσμοι

Μέλι

Το μέλι αδυνατίζει


Βίντεο

Συλλογή γύρης